Image Alt

David Takacs Photography

  /  Esküvő Blog   /  A jegyesfotózásról

Mire számíthattok a jegyes fotózás során?

Kezdjük talán az alapvető információkkal. A jegyes fotózás egy körülbelül egy órás fotózás, amelyen egyedül a jegyes pár vesz részt. Az esküvői fotózáshoz képest kötetlenebb, lazább hangulatban telik. A megörökített képek mellett a fotózás célja elsődlegesen az, hogy még jobban megismerjük egymást.
A jegyes fotózás során tehát lehetőségünk van jobban megismerni egymást, valamint megláthatjátok, hogy hogyan dolgozom és megtapasztalhatjátok milyen érzés a kamera előtt állni.

Mindez sokkal kényelmesebbé és gördülékenyebbé teszi majd a nagy nap fotós szakaszait.

Hogyan készüljetek?

Minden jegyesfotózás más, a kreativitásra és a közös ötleteinkre van bízva, legtöbb esetben semmilyen különleges előkészülettel nem jár.
A ruhaválasztást tekintve szívesen adok tanácsokat, de teljesen rugalmas, rátok van bízva, hogy miben érzitek jól magatokat. Általánosságban a párok hétköznapi, kicsit elegánsabb ruhát szoktak választani, hiszen ez kényelmesebb és talán ti is jobban érzitek magatokat benne.

A fotózás menetét tekintve hasonlóan néz ki a dolog, mint az esküvői fényképezések során. Azaz, tapasztalt fotósként, végig segítek és irányítom a fotózást. Ez azt jelenti, hogy a pózok és minden egyéb szempont az én felelősségem. Emiatt nektek sem különböző pózokkal nem kell készülnötök, sem ott a helyszínen nem kell rögtönöznötök. Mindez sokat segíthet, hogy természetes és könnyed képeket kapjunk. Azt is érdemes tudni, hogy ezen fotózás során nem használjuk a nagyon beállított pózokat, inkább a természetes beállításokkal dolgozunk.

Végezetül, ahogyan azt az első találkozó során el is szoktam mondani, a legfontosabb, hogy magatokat adjátok és próbáljatok ne izgulni. Tapasztalatom szerint a jegyes fotózás során általában az is kiderül, hogy mindenki jóval fotogénebb, mint ahogyan azt gondolja magáról. 

Azt szoktam mondani, ha csak eltöltünk egy kellemes órát együtt és jobban megismerjük egymást, már nyertünk. A képek csak a ráadás, amiket felhasználhattok az esküvő szervezése során. (meghívó, slideshow, dekoráció, ajándékok)

Rólam biztosan nem lehet jó képet készíteni. Segítek: De

Milyen helyszínt vállasszunk?

A helyszíneket tekintve természetesen nektek van a legtöbb beleszólásotok. Azonban, sok pár szokott kicsit tanácstalanul állni a kérdés előtt. Természetesen korábbi tapasztalatomnak köszönhetően számos helyszínt tudok megosztani veletek, amennyiben igénylitek ezt a segítséget is. Nézzük tehát, hogy milyen lehetőségeket vehettek figyelembe. 

A budaörsi kopárok mindig a lista tetején vannak. Ennek fő oka, hogy a délutáni fények a naplementében tökéletes hátteret adnak, a romantikus hangulatot erősítve. A helyszín könnyen megközelíthető, emiatt is igencsak népszerű.

Egy  fővároshoz közeli, szintén könnyen elérhető helyszín Szentendre. Ez a romantikus kisváros a macskaköves utcákkal és évszaknak megfelelő díszítésével nagyszerű alapot biztosít a fotókhoz. 

A Balaton környékén is számos lehetőséget találhatunk. Itt is rengeteg fotózást vállaltam, valamint helyiként rengeteg helyszínt ismerek és tudok ajánlani számotokra. 

Összességében tehát a jegyes fotózás célja, hogy jobban megismerjük egymást, valamint hogy a párok megszokják a kamera előtti pillanatokat. Ennek köszönhetően ugyanis a nagy nap sokkal kényelmesebb lesz mindenki számára, és még tökéletesebb eredményt kapunk majd.

.