Image Alt

David Takacs Photography

  /  Esküvő Blog   /  A jegyesfotózásról

Mire számíthattok a jegyes fotózás során?

Kezdjük talán az alapvető információkkal. A jegyes fotózás egy körülbelül egy órás fotózás, amelyen egyedül a jegyes pár vesz részt. Az esküvői fotózáshoz képest kötetlenebb, lazább hangulatban telik. A megörökített képek mellett a fotózás célja elsődlegesen az, hogy mégjobban megismerjük egymást.
A jegyes fotózás során tehát lehetőségünk van jobban megismerni egymást, valamint megláthatjátok, hogy hogyan dolgozom és megtapasztalhatjátok milyen érzés a kamera előtt állni.

Mindez sokkal kényelmesebbé és gördülékenyebbé teszi majd a nagy nap fotós szakaszait.

 

Hogyan készüljetek?

A fentiek alapján érthető, hogy különösebben nem kell készülnötök a jegyes fotózásra. Az öltözetet tekintve bármiben tudok segíteni de teljesen rugalmas a dolog, rátok van bízva, hogy miben érzitek jól magatokat. Általánosságban a párok hétköznapi, kicsit elegánsabb ruhát szoktak választani, hiszen ez kényelmesebb és talán ti is jobban érzitek magatokat benne. 

A fotózás menetét tekintve viszonylag hasonlóan néz ki a dolog, mint az esküvő során. Azaz, tapasztalt fotósként végig segítek és irányítom a fotózást. Ez azt jelenti, hogy a pózok és minden egyéb szempont az én felelősségem. Emiatt nektek sem különböző pózokkal nem kell készülnötök, sem ott a helyszínen nem kell rögtönöznötök. Mindez sokat segíthet, hogy természetes és könnyed képeket kapjunk. Azt is érdemes tudni, hogy ezen fotózás során nem használjuk a nagyon beállított pózokat, inkább a természetes beállításokkal dolgozunk.

Végezetül, ahogyan azt az első találkozó során el szoktam mondani, a legfontosabb, hogy magatokat adjátok és próbáljatok ne izgulni. Tapasztalatom szerint a jegyes fotózás során általában az is kiderül, hogy mindenki jóval fotogénebb, mint ahogyan azt gondolja. A cél tehát, hogy stressz és feszélyezett pillanatok nélkül töltsük el ezt az egy órát a nagy nap próbájaként.

Rólam biztosan nem lehet jó képet készíteni. Segítek: De

Milyen helyszínt vállasszunk?

A helyszíneket tekintve természetesen nektek van a legtöbb beleszólásotok. Azonban, sok pár szokott kicsit tanácstalanul állni a kérdés előtt. Természetesen korábbi tapasztalatomnak köszönhetően számos helyszín ötletet tudok megosztani veletek, amennyiben igénylitek ezt a segítséget is. Nézzük tehát, hogy milyen lehetőségeket vehettek figyelembe.

A budaörsi kopárok mindig a lista tetején vannak. Ennek fő oka, hogy a délutáni fények a naplementében tökéletes hátteret adnak a romantikus hangulatot erősítve. A helyszín könnyen megközelíthető, emiatt is igencsak népszerű.

A fővároshoz közeli, szintén könnyen elérhető helyszín Szentendre. Ez a romantikus kisváros a macskaköves utcákkal és évszaknak megfelelő díszítésével nagyszerű alapot biztosít a fotókhoz. 

A Balaton környékén is számos lehetőséget találhatunk. Itt is rengeteg fotózást vállaltam, valamint helyiként rengeteg helyszínt ismerek és tudok ajánlani számotokra. 

Összességében tehát a jegyes fotózás célja, hogy jobban megismerjük egymást, valamint hogy a párok megszokják a kamera előtti pillanatokat. Ennek köszönhetően ugyanis a nagy nap sokkal kényelmesebb lesz mindenki számára, és még tökéletesebb eredményt kapunk majd.

.