Image Alt

David Takacs Photography

  /  Esküvő Blog   /  Esküvői fotós és az esküvő napja

az első lépések

Ahogyan azt sok szolgáltató bemutatkozásában olvashattátok már, a nagy napot megelőző első találkozó része az ajánlatnak. Ennek a személyes vagy online találkozónak a lényege, hogy a átbeszéljük a részleteket, valamint, hogy kicsit megismerjük egymást. Ezen találkozó során lehetőségetek van minden elképzeléseiteket megosztani velem, illetve nekem is lehetőségem nyílik részletezni, hogy én hogyan dolgozom egy esküvő során. Végezetül itt tehetitek fel minden felmerülő kérdéseiteket is, és egyeztethetünk a megfelelő csomag kiválasztásáról is.

Ezután kerül sor a jegyesfotózásra, amennyiben igényt tartotok rá. Ennek célja, hogy megszokjátok, hogy milyen érzés a kamera előtt állni. Ezáltal pedig az esküvőn könnyebben és gördülékenyebben fog menni a közös munka és a kreatív képek elkészítése.
Mindez sokkal kényelmesebbé teszi majd a nagy nap fotós szakaszait.

Készülődés, First look és vendégvárás

Sok jegyespár dönt úgy, hogy szeretné hogy a készülődés pillanatait is megörökítsük. Ezek a pillanatok remek bevezető képei lehetnek az esküvői albumotoknak, hiszen a közvetlen család/barátok jelenlétével igazán meghitt pillanatokat élhettek át.
Ilyenkor már korán érkezem, hogy megismerjem a helyszínt és képeket készítsek a részletekről, pillanatokról. Mindig szuper hangulatot eredményez, ha ilyenkor olyanokkal veszitek magatokat körül, akik számotokra igazán fontosak.  Az izgalom csökkentése érdekében nem baj ha előkerül egy üveg pezsgő vagy whisky, ami még oldottabbá teszi a hangulatot.

“First Look: A pillanat amikor a vőlegény meglátja a menyasszonyt. “

Ha a szertartások előtt már látni szeretnétek egymást/találkoznátok, egy first look tökéletes alkalom, hogy meghitt képeket készítsünk kettőtökről.

A vendégvárás esetében egy kérdést kell csak eldöntenetek, azaz, hogy együtt várjátok-e majd a vendégeket, vagy a menyasszonyt csak a bevonuláskor látják a vendégek. Fotósként azonban mindkét esetben részt veszek a vendégváráson, hogy itt is készüljön pár remek kép.

Nincs más dolgotok mint átélni a pillanatot.

Polgári és templomi szertartás

Természetesen a polgári és templomi szertartás a nap egyik kiemelt pontja. Lehet kicsit furán hangzik de arra mindenképpen fontos figyelni, valamint a szülőknek is említeni, hogy a nagy izgalom ellenére ne felejtsünk el a kamerába, barátainkra és egymásra is nézni. A bevonulás, a fogadalom, aláírások, valamint a gyűrűhúzás a három legfontosabb pillanat. Valamint ezen rész zárásaként a kivonulást is fontos tökéletesen megörökíteni. Itt nagyon jól tud kinézni akár a rózsaszirom dobás, a konfetti vagy a buborékfújó használata – ez azonban teljesen a párra van bízva. 

Sokan a gratulációk fogadását és az ajándékok átadását is szeretik megörökíteni. A hatékonyabb időkihasználás érdekében jó ötlet lehet ezen kettőt összevonni, valamint rögtön ezután időzíteni a csoportképeket is. Ha a ceremóniamesterrel egyeztetve készül egy lista, kikkel szeretnétek közös képet készíteni, ez még hatékonyabbá teheti a csoportképek elkészítését.

Vacsora és a lagzi

A vacsora előtt szeretek mindig körbe menni és lefotózni a párokat, családokat az asztal körül, így biztosan mindenkiről készül egy szuper kép az este folyamán.
A vacsora során nem készülnek képek, azonban a vacsora előtti és az alatti beszédeket érdemes lehet megörökíteni. Amennyiben erre igényt tartotok, azt mind a ceremóniamesterrel, mind pedig velem fotósként érdemes egyeztetni – így mindenki felkészülten segíti a gördülékenységet.

A tortavágás a lagzi csúcspontjaként minden esetben kiemelt fotós pillanat. Itt is sokat segít, ha néha egy-egy mosollyal a kamerába néztek – de persze a legfontosabb, hogy átéljétek a pillanatot. 

A buli végéig nem sok esküvői fotós szokott maradni, hiszen itt már nem készülnek igazán jelentős képek. A pár első tánca, a menyasszonytánc, valamint a menyasszonyrablás – amennyiben ilyenben is gondolkodtok – azonban remekül megörökíthető pillanatok. Ezeket tehát érdemes úgy időzíteni, hogy a fotós rendelkezési ideje alatt történjenek meg.

Az esküvő követő héten ízelítőt küldök a képekből, majd Áaz esküvő után 30 napon belül elkészül a teljes galéria.