Szerelem vs. koronavírus, egy esküvői fotós gondolatai

Kedves jegyespárok!

Érzem, hogy nekem is hozzá kellene szólnom a koronavírus témájához, de egyelőre még keresem a szavakat. Semmiképp sem tudományos oldalról szeretném megközelíteni, ugyanis abból már van elég az interneten.

Sajnos, mint minden más rendezvénnyel foglalkozót és szolgáltatót, minket esküvői fotósokat is érint a koronavírus járvány (avagy a COVID-19). Sajnos a helyzet napról napra változik, így teljesen bizonytalan minden. Tudom, hogy sokan kétségbe vagytok esve, hiszen a Ti Nagy Napotokról van szó, aminek rólatok (és nem a vírusról) kellene szólnia..

Azonban ez egy olyan kívülálló tényező, amire senki nem számított.

Engem is többen megkerestetek már, hogy mire számíthattok az esküvői és jegyes fotózással kapcsolatban, így úgy gondoltam, érdemes erről egy cikket írni, ahol részletesen is válaszolhatok a kérdéseitekre.

Milyen hatással lesz a koronavírus az esküvőnkre?

Talán ez a leggyakoribb kérdés, amivel megkerestetek. A kollégáimmal egyetemben én is csak arra tudlak kérni titeket, hogy ha lehet, várjatok legalább az esküvőtök előtt két-három hetet. Ekkor már mi is és a szakemberek is tisztábban látják a helyzetet ahhoz, hogy el tudjuk dönteni, hogy mi legyen a következő lépés. 

Sajnos a jelenlegi tendenciákat nézve úgy látom, hogy a márciusi és az áprilisi esküvőket nagy valószínűséggel halasztani kell majd. 

Én, személy szerint, a Májusban (főleg a hónap második felében) még reménykedem. Egy kósza infó ezzel kapcsolatban: ha jól tudom, Vuhanban – ahol több tízezer ember fertőződött meg – körülbelül két hónapig tartott a karantén, ezt követően pedig már elkezdett visszaállni az élet a régi kerékvágásba.

Nagyon remélem, hogy nálunk is hasonló lesz a helyzet, így Május 14.-e környékén már kint is leszünk ebből a borzalmas helyzetből. (Május 14.-ére esik a szülinapom is, úgyhogy a szülinapomra én ezt kérem mindannyiunknak!)

Mi legyen az esküvői időpontokkal?

Aki az év második felében tervezte az esküvőjét, jó eséllyel meg fogja tudni tartani. 

Viszont azoknak, akik előbb tartják, a következőket javaslom:

  • Elsőként mindenképpen hívjátok fel a helyszínt, az éttermet és érdeklődjetek, hogy milyen későbbi időpontra van lehetőség. (Mindenki nagyon megértő a témában.)
  • Utána keressétek meg sorban a többi szolgáltatót is (esküvői fotós, videós, ceremóniamester, zenekar/dj, dekoros), hogy nekik melyik időpont lenne a megfelelő.
  • Kérjetek több időpontot is a helyszíntől, így biztosan találtok olyat, ami mindenkinek megfelel. 

Az én esetemben a helyzet a következő: a márciusi, áprilisi és májusi esküvők többsége sajnos már át van szervezve egy későbbi időpontra. 

Mi lesz a fotózás menete? 

A jegyesfotózások, esetleg kreatív fotózások továbbra is folynak a szabadban. A helyzetre való tekintettel erre most egyre több idő jut, szóval gyertek bátran ha egészségesnek érzitek magatokat. 

Kiránduljunk együtt a szabadban (amíg lehet), és gyűjtsünk egy kis D-vitamint a napsütésben, miközben készítek rólatok pár szuper képet.

Nyugalom, a két méter távolság biztos meglesz, ezt megígérem! 😀

Mi lesz a jövő évi foglalásokkal? Meg lehet-e oldani ezeket online?

Ahogyan eddig, úgy már most, év elején is elkezdődtek a 2021-es foglalások. Úgy gondolom, hogy a megbeszéléshez illetve szerződés aláíráshoz nem muszáj személyesen találkozunk – csak ha nagyon akartok. 🙂 

Éppen ezért elérhető vagyok online, bármelyik videó-chat (pl. Skype, Viber,Facebook messenger) felületen.

A fotókönyvekről:

Kedves Házasok! Sajnálatos módon meglehetősen sok szabadidőm keletkezett. De ez nem mindenki számára rossz: nektek például kifejezetten jó hír! 

Ha szeretnétek az esküvőtökről egy szuper fotókönyvet rendelni, most extra kedvezménnyel megtehetitek.

Összegzés:

Ahogy írtam, nagyon remélem, hogy a késő tavaszi/kora nyári hónapokra véget érnek a korlátozások és zavartalanul élhetjük át közösen  életetek legszebb pillanatait. (Ami egyébként már most nagyon hiányzik… :() 

Azonban ahhoz, hogy ez összejöjjön, szükség van arra, hogy mindenki higgadt maradjon és kövesse az aktuális előírásokat. Így elkerülhetőek az esetleges további fertőződések.

Jó egészséget kívánok nektek a továbbiakban is és reményeim szerint minél előbb találkozunk. Kitartást nektek és szeressétek egymást!

Vélemény, hozzászólás?